BARF

Vi er af den overbevisning, at BARF ikke behøver være hverken dyrere, mere besværligt eller dårligere kvalitet end at tørfodre med kvalitetsfoder, uanset om det er til en miniature- eller en gigant hundrace.

Vores barf kommer fra Kragborg Råfoder, et dansk firma beliggende i Juelsminde i Jylland.
Vi har et fast sortiment af foder i løsfrost.
Derudover har vi en bestilling Fra Dibo og Seitz, der begge er tyske producenter.
Til fælles har vores producenter, at de naturligvis kun bruger EU godkendt kød og producerer deres foder efter EU godkendte procedurer.
Vi sender desværre ikke vores BARF. Pt. kan det kun afhentes i butikken.

Vi laver naturligvis en skræddersyet foderplan til lige netop din hund, som laves med udgangspunkt i foderet fra Kragborg.
Foderplanen er lavet så det er nemt for dig at starte op og opretholde korrekt fodring efter opstartsperioden.
Hvis du har brug for det, vil vi have løbende kontakt om foderplanen.
Det koster kr. 100,- at få lavet en foderplan, men vælger du at købe dit BARF hos os, trækker vi 50,- kr. fra ved 1. og ved 2. køb, og dermed er din foderplan blevet gratis.

HVAD ER BARF?
BARF betyder Bones And Raw Food (ben og råt kød), og går i store træk ud på, at man fodrer med naturlig rå føde, med udgangspunkt i vilde arters føde.

HVORFOR FODRE MED BARF?
I vores hverdag tænker de fleste af os ikke over, at vores hunde & katte i bund og grund er rovdyr.
Fra naturens side er rovdyr skabt til at spise det bytte, som de selv kan fange med alt, hvad det indebærer af kød, ben, indmad, mave og sågar pels/fjer.

Når vi vælger at have et dyr, vælger vi også at passe det bedst muligt, og dette indbærer at ramme så tæt på, hvordan det ville leve i naturen.
Da ingen rovdyr i naturen har mulighed for at finde føde, der er forarbejdet, indeholdende farvestoffer, tilsætningsstoffer eller nogen form for korn og ris, er det vores overbevisning, at ved at efterligne ulve/vilde hunde & kattedyrs måde at leve på, får vi sundere hunde og katte.

Når du giver din hund eller kat BARF, fodrer du med et foder, som har høj fordøjelighed, og du ved præcis, hvad der er i foderet.
Desuden indeholder det naturlige enzymer. Uden disse enzymer kan hunde og katte ikke få fuldt udbytte af de vigtige vitaminer og mineraler, som den skal bruge.
Vitaminer, mineraler og olier kan vi vores dyrs foder. Dette gør vi, da vi ønsker vores dyr skal leve sundt og så længe som muligt. Disse vitaminer, mineraler og olier er naturligvis baserede på ting fra naturen med en høj optagelighed.

BLIVER MIN HUND/KAT IKKE AGGRESSIV, NÅR DEN FÅR RÅT?
Nej, det er en myte ☺
Både hunden og katten er født som rovdyr, og vil derfor hverken blive mere aggressiv eller jagtlysten af at få råt kød.

HVILKET KØD/BEN KAN JEG BRUGE OG HVOR MEGET SKAL MIT DYR HAVE?
Som udgangspunkt kan der fodres med alle typer kød og ben. Det eneste vigtige er, at det ALTID gives RÅT.
De mest brugte kød- og bentyper er: okse, hest, lam, kylling & and, men der kan fodres med alle slags dyr…. Lige fra små gnavere til rensdyr.
Mængden udregnes i % efter dyrets vægt, og mængden er en vejledning. Se på dit kæledyrs foderstand og reguler derefter.
Som udgangspunkt fodrer man:
Lav aktivitet: 1% Normal aktivitet: 1,5-2% Høj aktivitet: 2-5%
Ung dyr fodres op til 6 mdr.: 10% Ung dyr fra 6-12 mdr.: 5%

HVILKE FORDELE ER DER VED AT FODRE MED BARF?
Hos langt de fleste hunde og katte, vil man ret hurtigt opleve en del ændringer og heldigvis tæt på altid til den positive side.
Hvilket i sig selv er meget givende, da vi alle ønsker det bedste for vores dyr ☺

ÆNDRINGER DER OFTEST SES ER:
Blank og lugtfri pels med mindre fældning.
Stærkere knogler, sener og muskler.
Mindre tandsten og bedre lugt fra munden.
Pels- og hudproblemer (allergier) forsvinder.
Under- og overvægtige dyr får deres normal vægt.
Mindre afføring, da der ikke er tilsat unødvendige fyldstoffer, som hunden og katten alligevel ikke optager.
Bedre immunforsvar.
Større ydeevne

ER DET IKKE MEGET BESVÆRLIGT?
Vores svar er NEJ ☺

Mange tror det er utrolig kompliceret, og vi møder ofte folk, der har fået stukket foderplaner i hænderne med et meget begrænset udvalg af kød, indmad og ben.

Og en foderplan der kræver flere slags kød, indmad og ben i fryseren samt en guide til, hvilke man skal blande med hvad og ikke mindst hvilke dage.

Heldigvis behøver det ikke være så kompliceret, for vi forhandler nemlig fuldfoder med oksekød hvor flere slags kød, ben, brusk, indmad og kallun èr blandet, så det kun kræver, at du ved, hvor meget din hund skal have om dagen og så tilsætte vitamin/mineral og olie.

Hvis man gerne selv vil blande sit eget foder, forhandler vi flere slags kød, kød mix, indmad, kallun og ben.

HVORFOR: INDMAD, KALLUN, OLIE, VITAMIN, MINERAL, FASTE, BENDAG OG DE FORSKELLIGE SLAGS KØD?

I naturen lever rovdyr udelukkende af de byttedyr de fanger, og de spiser hele dyret, samt bær, frugt og grønt fra byttedyrets mave og naturen.

Det er derfor vigtigt, at fodre så tæt på ”hele byttedyr” som muligt og variere mellem kødtyper, da forskellige dyr indeholder forskellige proteiner, fedt, kulhydrater, antioxidanter og aminosyrer.

Ben er en vigtig kilde til kalk. Derfor får hunden en bendag, og for at være sikker på, at den spiser sine ben helt op, lader man hunden faste dagen før. Desuden er ben også vigtig for hundens mundhygiejne, tandsten, stimulans af tyggemusklen og mental stimulering.

I naturen ville hunden eller katten, med stor sandsynlighed, ikke få nok vitamin, mineral og olie.
Det er her vi så lader erfaringen om ernæringen sætte ind, og tilføjer disse ting…. Så vores tamme rovdyr bliver ældre end dem i naturen

KYLLING/GRISE BEN-FARLIGT?

Tror mange af os, er vokset op med at ben fra kylling (fjerkræ) er næsten lig med den sikre død, for vores husdyr. Dette er heldigvis ikke sandt, og rovdyr hele verden rundt fanger og spiser da også fjerkræ.
Knoglernes struktur ændrer sig først ved tilberedning. Her bliver de hårde i overfladen, og den måde benenes strukturer ændres derefter gør, at de splintrer til små syle, som kan skade dyret.

Mht. griseben er der mange. der giver det til deres hunde. Nogle hundes maver kan klare det, andre kan ikke og får forstoppelse. Det er fordi gris ikke er en normal fødekilde i naturen, og hunden/kattens mave kan ikke ”læse” benstrukturen.
Prøv derfor med lidt ad gangen.

HVORDAN GÅR JEG FRA TØRFODER TIL BARF?
Der er mange holdninger til, hvordan overgangen skal/bør være.

Vores erfaring er, at gøre dyrets mavesyre klar til, at skulle optage råt, frem for forarbejdet mad.
Dette anbefaler vi, at man gør ved kund at fodre med kallun de første 3-7 dage, alt efter hvor sart en mave dyret har og om det er overgang fra kornfri eller kornholdigt foder.